“Inima cu bataile ei aplauda existenta ” Lucian Blaga

Aloe Vera Galati - Produse cu aloe vera - Sunati la 0723.191.018

forever_nutraq10

aloe vera galati Inima cu bataile ei aplauda existenta  Lucian BlagaSperanta medie de viata este de 80 de ani; timp in care inima bate de 60 pana la 100 de ori pe minut. Si nu se opreste nici macar o data! Ti-ai putea imagina ce-ar fi daca ai cere asta de la oricare alt muschi din organism? Gandeste-te ca cineva te-ar ruga sa strangi o minge in pumnul tau si ca ar trebui sa faci asta de 100 de ori intr-un minut… pentru urmatorii 80 de ani. Cat timp crezi ca ai rezista? Inima a fost astfel construita incat sa poata bate cel putin o data pe secunda timp de 80 de ani. Iti poti inchipui ceva mai incredibil?

Va propunem sa privim inima dintr-o alta perspectiva si sa acordam o atentie speciala acestui organ, de a carui functionare optima depinde intreaga noastra viata. Ne ajuta cu sfaturi utile domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Domnule profesor, va rugam sa ne spuneti care sunt principalii factori care pericliteaza sanatatea inimii?

Poluarea mediului, fumatul, abuzul de alcool, sedentarismul sunt cativa dintre factorii de risc care contribuie la aparitia maladiilor cardiovasculare (infarct de miocard) si cerebrovasculare (accident vascular cerebral) care, din pacate, astazi reprezinta principala cauza de mortalitate, inclusiv in Romania.

Categoriile mai tinere de varsta considera, de obicei, ca nu trebuie sa se ingrijoreze din cauza riscului afectiunilor cardiovasculare si nu acorda suficienta atentie sanatatii inimii. Este corecta aceasta abordare?

In zilele noastre, din pacate, astfel de boli apar la varste din ce in ce mai tinere si secera vieti incepand chiar din adolescenta. Mai mult, procesul de progresie a bolii ateromatoase se declanseaza la varste extrem de fragede, incepand chiar dupa nastere.

Ce sta in puterea noastra sa facem pentru a ne bucura de o inima sanatoasa?

Pentru o inima sanatoasa trebuie sa adoptam inca din copilarie un stil de viata si o alimentatie sanatoasa, din care sa nu lipseasca si suplimentele cardioprotectoare. De ce recomandam, pe langa o hrana adecvata, si astfel de suplimente? Pentru ca astazi, din cauza agriculturii super intensive, chimizate si a procesarii spoliatoare a alimentelor, chiar o dieta diversificata si echilibrata risca sa nu ne poata furniza toti nutrientii si non-nutrientii (antioxidanti) necesari pentru prevenirea maladiilor cardiovasculare.

Ce putem face, concret, pentru a impiedica aparitia si evolutia acestor maladii si pentru a ne pastra o inima sanatoasa?

Pe langa conduita sanatoasa de viata, avem acum la dispozitie un pretios ajutor, reprezentat de suplimente alimentare de ultima generatie precum Nutra Q10 cu coenzima Q10, Forever Argi+, Arctic-Sea Omega-3 si, nu in ultimul rand, produsul-vedeta al companiei, Aloe Vera Gel. Fiecare dintre ele merita o atentie speciala, ca sa le intelegem exact rolul benefic asupra sanatatii inimii si starii de bine a organismului, in general.

Nutra Q10 cu coenzima Q10 contine o serie de substante benefice sanatatii cardio si cerebrovasculare. Dintre acestea se remarca in special coenzima Q10, absolut necesara eliberarii energiei alimentelor la nivelul mitocondriilor (“centralele energetice” ale celulelor). Mitocondriile se afla in cantitate cu atat mai mare in celulele unui organ cu cat acesta are nevoie de mai multa energie. Printre cele mai avide de energie organe din corpul nostru se numara creierul, inima si ficatul. In lipsa energiei, organele se imbolnavesc, iar in cazul inimii orice oprire accidentala poate insemna moarte. Pentru o ilustrare “practica”, lipsa coenzimei Q10 am putea-o compara cu rezervorul plin al unei masini a carei cheie de contact nu functioneaza. Degeaba avem combustibil daca nu-l putem folosi.

Atentia ar trebui si mai mult marita in cazul persoanelor nevoite sa foloseasca medicamente de tipul statinelor, care inhiba sinteza colesterolului si a coenzimei Q10. De aceea, aceste persoane ar trebui sa-si suplimenteze necesarul de coenzima Q10 prin dieta si prin suplimente alimentare bogate in aceasta substanta biologic activa.

Coenzima Q10 este recomandata si pentru sanatatea dintilor, in special a parodontiului, pentru prevenirea parodontozei si impiedicarea avansarii acesteia.

Iata ce completeaza, pe langa coenzima Q10, cocteilul de substante benefice din compozitia Nutra Q10:
- Vitamina B6 – extrem de necesara celor cu un nivel crescut al homocisteinei (factor de risc in maladiile cardiovasculare). Tocmai vitamina B6 este cea care normalizeaza nivelul homocisteinei.
- Vitamina B12 – esentiala pentru biosinteza hemoglobinei din globulele rosii ale sangelui, care transporta oxigenul necesar arderii alimentelor si eliberarii de energie, tot la nivelul mitocondriilor.
- Magneziu – foarte important in procesul contractiei cordului si a celorlalti muschi, dar si in reglarea excitabilitatii neuromusculare. Lipsa de magneziu poate conduce la stari inexplicabile de oboseala.
- Lecitina – component cu actiune lipotropa (topeste grasimile, impiedica depunerea acestora pe artere), care furnizeaza componente absolut necesare sanatatii neuronilor.
- Antioxidanti de prima linie – precum vitamina C, tocoferolii, extractul de turmeric, extractul din seminte de struguri si cel din frunze de maslin, cu rol important in protejarea colesterolului rau (LDL) impotriva oxidarii si, deci, in prevenirea depunerii acestuia pe artere si aparitiei placilor de aterom, care conduc la maladii cardio si cerebrovasculare.
- Extract de boswellia – are efecte antiinflamatorii, de asemenea benefice pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange.
- Crom – important pentru mentinerea glicemiei in limite normale si prevenirea aparitiei rezistentei la insulina, anticamera diabetului de tip 2, un alt factor de risc pentru bolile cardiovasculare.

Cantitatea de coenzima Q10 din Nutra Q10 (80 mg/plic) este una dintre cele mai ridicate, comparativ cu alte prod use similare disponibile pe piata, iar cantitatea administrata poate fi crescuta in functie de recomandarea medicului sau de medicatia fiecarei persoane.

Beneficiile acestui produs se datoreaza in principal efectului de matrice generat de asocierea naturala a componentelor lui, care sinergizeaza, in final manifestandu-si efectul cardioprotector.

Consumat cu regularitate, Nutra Q10 poate avea rezultate benefice si asupra proceselor de imbatranire, pe care le incetineste in mod natural, asupra prevenirii aparitiei pielii ridate, tocmai datorita efectului antioxidant de protejare a colagenului. Activeaza microcirculatia sanguina si limfatica la nivel cutanat, hranind mai bine pielea si mentinandu-i stralucirea si frumusetea.

Forever Argi+, un produs realizat pe baza unor descoperiri rasplatite cu Premiul Nobel in medicina, despre care am vorbit mai pe larg in edita trecuta a Revistei lunare – asociat cu Nutra Q10 si Aloe Vera Gel, intareste efectele cardioprotectoare si de reglare a tensiunii arteriale, datorita stimularii productiei de oxid nitric, care normalizeaza functia endoteliala.

Va rugam sa ne explicati, domnule profesor, de ce este indicat sa dizolvam Nutra Q10 si Argi+ in Aloe Vera Gel?

In primul rand datorita bogatiei de nutrienti si non-nutrienti continuti in Aloe Vera Gel si pastrati aproape intacti, ca in gelul proaspat din frunza, printr-o tehnologie revolutionara brevetata. Gelul contribuie la functionarea optima a sistemului digestiv si, deci, si la absorbtia componentelor din celelalte produse prezentate anterior. Un alt atu al gelului de Aloe vera de la Forever este si acela ca planta din care provine este cultivata in biotopul sau natural optim, pe un sol de asemenea natural bogat in seleniu, spre deosebire de solul Europei, sarac in seleniu. Acest mineral este un oligoelement absolut necesar functionarii sistemului nostru imunitar, un antioxidant de prima linie care ne protejeaza de radicalii liberi atat de periculosi pentru sanatate. Intreaga bogatie in substante biologic active a celor trei produse va determina, in final, echilibrarea metabolismului, inducand o stare de sanatate durabila.

Si cu aceasta am epuizat lista produselor destinate efectiv sanatatii inimii?

Nu inainte de a vorbi si despre Arctic-Sea Omega-3, pe baza de acizi grasi esentiali Omega 3 cu lant lung, si anume acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA). Acestia, dupa cum le arata si numele, sunt absolut necesari bunei functionari a sistemului cardiovascular, dar si a celui nervos, in special a creierului. Pe langa aceasta, acesti acizi grasi eicosanoizi au si functii hormonale si imunomodulatoare asupra sistemului imunitar, atenuand starile inflamatorii. Astazi este demonstrat ca statusul proinflamator sistemic cronic este una dintre principalele cauze ale bolilor cronice (cancere, boli cardiovasculare, neurodegenerative – Parkinson, Alzheimer etc.). In consecinta, pentru o inima sanatoasa, recomand cu caldura Argi+ si Nutra Q10 dizolvate in Aloe Vera Gel, plus Arctic-Sea, alaturi de un stil de viata responsabil si activ.

Va multumim, domnule profesor, pentruca ne-ati impartasit aceste informatii deosebit de valoroase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>