“Şi sănătoşi, şi generoşi”

Aloe Vera Galati - Produse cu aloe vera - Sunati la 0723.191.018

Forever Rex Maughn

 

Creează-ţi propria capodoperă

De multe ori m-am gândit că ar conta foarte mult felul în care ne tratăm semenii dacă am putea privi direct în inima celor cu care intrăm în contact. Fiecare dintre noi are posibilităţi nelimitate sau, mai bine spus, fiecare are înăuntrul său o capodoperă care aşteaptă să fie descoperită. Poate îmbrăca diferite forme, dar este acolo, aşteaptă să fie descoperită.

A vedea potenţialul ascuns este harul artiştilor precum Michelangelo. David, cea mai importantă sculptură a sa şi una dintre cele mai frumoase din istoria lumii, reflectă cu prisosinţă acest fapt. Povestea acestei capodopere a început cu zeci de ani înainte ca Michelangelo să o sculpteze. Cu 40 de ani înainte, mulţi artişti au văzut stânca imensă, de mărimea a trei bărbaţi, iar unul dintre ei chiar a început să o cioplească. Din nefericire a cioplit atât de mult, încât părea că nu mai putea ieşi nimic din ea. Stânca a rămas aruncată, abandonată zeci de ani. Mare păcat că un bloc de marmură atât de frumos se irosise. Mulţi au vazut în asta o greşeală monumentală.

Apoi, tânărul Michelangelo, care avea pe atunci numai 26 de ani, a venit să arunce o privire asupra ei. La început a crezut, asemenea predecesorilor, că este prea îngustă, prea viciată. Dar, pe măsură ce o privea, descoperea în ea din ce în ce mai mult. Înăuntrul blocului de marmură respins a întrezărit posibilităţi ascunse celorlalţi- imaginea unei puteri şi a unei frumuseţi gata să iasă la suprafaţă. Doi ani istovitori mai târziu, tânărul artist a dezvăluit lucrarea genială sculptată din stânca abandonată. Din ceea ce alţii vedeau ca fiind viciat şi imperfect, Michelangelo a creat una dintre cele mai mari capodopere ale lumii.

La fel ca blocul de piatră abandonat, şi noi putem avea defecte. Poate că am eşuat. Poate că ne simţim prea viciaţi pentru a mai avea vreo valoare. Indiferent ce neajunsuri simţim că avem, există o capodoperă în interiorul fiecăruia dintre noi. Ea aşteaptă doar să fie descoperită.

Şi la fel ca noi sunt toţi cei din jurul nostru. Dacă putem privi ca Michelangelo- peste defectele şi slăbiciunile pe care credem că le vedem în ceilalţi- vom recunoaşte valoarea nepreţuită şi posibilităţile infinite în fiecare persoană pe care o întâlnim.

 Rex Maughan, 

Fondator şi CEO

Forever Living Products International

Articol preluat din revista Forever nr. 157/mai 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>