Opinia specialistului- prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Aloe Vera Galati - Produse cu aloe vera - Sunati la 0723.191.018

Forever Active Probiotic2

 

Va rog sa ne spuneti, domnule profesor, ce sunt microbii si care este rolul lor in organismul uman?
Microbii sunt fiinte microscopice, iar din punct de vedere al impactului asupra sanatatii omului, ei pot fi patogeni, producand boli, sau benefici, promovand sanatatea oamenilor. De altfel, microbii, in lumea lor invizibila, se „tin in frau” unii pe altii, iar in anumite momente, spre exemplu, atunci cand consumam antibiotice, acest echilibru natural se poate distruge, aparand starile de dismicrobie sau disbacteriemie, care la randul lor provoaca alte disfunctii (boli).

In acest context, ce sunt alimentele probiotice?
S-a constatat ca, in momentul in care ne nastem, in meconium exista un singur gen de microbi – Bifidobacterium sp. O data cu avansarea in varsta si cu diversificarea alimentatiei, copilul va veni in contact cu o multitudine de microbi, dintre care unii chiar patogeni. Iata deci ca apar dezechilibre intre microbii care ne populeaza tractusul digestiv, dezechilibre care conduc la stari de boala. Probioticele, prin continutul lor de bifidobacterii si bacterii lactice benefice, restabilesc echilibrul microflorei, reducand microflora patogena de putrefactie, care – de asemenea – poate provoca o serie de boli, unele dintre cele mai grave. Un exemplu in acest sens este Helicobacter pylori care, prin cronicizare, poate produce boli grave, precum gastrita, ulcer si chiar cancer gastric.
Probioticele sunt alimente care contin aceste doua mari genuri de bacterii viabile, in concentratii suficient de ridicate, preparate in asa fel incat sa asigure supravietuirea si chiar colonizarea tractusului digestiv, inhiband dezvoltarea microflorei patogene.
Spre deosebire de antibiotice, care inseamna impotriva vietii, probioticele actioneaza in spiritul naturii, pentru viata, avand in special un rol de preventie a starilor maladive.

Este Forever Active Probiotic o premiera mondiala in domeniu si de ce?
Desi nu este nou ca probiotic, produsul elaborat de cercetatorii companiei Forever Living Products are meritul si calitatea de a ramane activ chiar si la temperatura camerei, acest lucru fiind, intr-adevar, o premiera in domeniu. Procedeul de conservare este un fel de stabilizare, ca si in cazul gelului de Aloe vera.

Cum actioneaza probioticele si care sunt beneficiile consumului de Forever Active Probiotic asupra organismului uman?
Microorganismele probiotice sunt antagoniste cu organismele patogene, pe care le inhiba sau le distrug, restabilind echilibrul natural al populatiilor de microorganisme din tractusul nostru digestiv. Dintre efectele benefice ale consumului de Forever Active Probiotic enumeram:

  •  Ameliorarea manifestarilor sindromului colonului iritabil (constipatie, diaree nonpatogena, balonare, halena de origine digestiva)
  • Atenuarea intolerantei la lactoza
  • Diminuarea alergiilor (eczema atopica, alergie la lapte, poliartrita reumatoida)
  • Efect anticarie
  • Diminuarea carcinogenitatii, mutagenicitatii, tumorilor prin stimularea imunitatii si inhibitia productiei de agenti carcinogeni de catre microflora intestinala
  • Activitate antipatogena asupra speciei Helicobacter pylori, agent etiologic al gastritelor si ulcerelor gastrice
  • Reducerea colesterolemiei
  • Prevenirea aparitiei calculilor renali

Ar trebui sa consume probiotice si persoanele sanatoase?
Da, pentru ca trebuie sa adoptam un stil de viata sanatos, care sa ne permita o viata activa si de calitate pana la varste inaintate. in acest sens, produsele probiotice ajuta la mentinerea sanatatii si la prevenirea bolilor.

Comparativ cu alte produse similare, care sunt avantajele consumului de Forever Active Probiotic ?
Avantajul este dat de posibilitatea de conservare a produsului la temperatura camerei. Produsul poate fi utilizat cu usurinta in orice imprejurare: la serviciu, in concediu, acasa, fara riscul de a se inactiva. De asemenea, datorita modului de conditionare, produsul permite o buna supravietuire si colonizare a tractusului digestiv. Imbinarea genurilor si speciilor de microorganisme ofera produsului o mare valoare biologica.

Si in finalul acestui interviu, ce importanta prezinta asocierea produsului Forever Active Probiotic cu Aloe Vera Gel?
Avand in vedere faptul ca Aloe vera contine o serie de factori prebiotici care protejeaza si sustin microflora din Forever Active Probiotic, din asocierea celor doua produse, Forever Active Probiotic cu Aloe Vera Gel, rezulta un nou produs cu o calitate in plus, aceea de a fi simbiotic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>